Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

  • Inga avgifter
  • Gratis fraktalternativ
  • Snabb leverans
  • Öppet köp returrätt 14 dagar (ej läkemedel)
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
  • Tel 08-751 4130, vardagar 9-12, 13-17
  • Klimatkompenserade hemleveranser
  • 18-årsgräns vid köp av läkemedel
Produkten läggs i din varukorg.
Produkten har lagts till i din varukorg.

Matsmältning

När vi äter mat så börjar matsmältningen redan i munnen när maten blandas med saliv. För i saliven har vi enzymer som börjar bryta ned energin i maten till mindre bitar. I magen blandas maten upp med magsyran för att kunna flyta vidare ut i tarmen där huvuddelen av matsmältningen sker. I tarmen blandas nämligen maten med en stor mängd olika enzymer och ämnen som bryter ned maten till så små molekyler att de kan transporteras rakt genom tarmväggen och ut i blodet.

Brist på matsmältningsenzymer är ovanligt men den vanligaste och mest kända bristen är brist på enzymet laktas som bryter ned mjölksocker. I vardagligt tal brukar man då säga att man är laktosintolerant men ibland kallas det också för mjölkallergi, vilket inte är riktigt då laktasbrist inte är någon allergi (däremot så finns komjölksproteinallergi). 

Sortera efter:
Antal/sida: